Втора национална пасторска среща

Общо молитвено движение и братолюбие

img

Втора национална пасторска среща

На 24 февруари 2018 г. в Пловдив се проведе втора национална пасторска среща. Присъстваха около 140 пастори и служители от почти всички евангелски деноминации в страната, дошли от всички части на България.

Заедно се покланяха на Бог, молеха се и ходатайстваха за спасението на хората в нашата родина. Направи се анализ на проведените общи регионални молитви през 2017 г. и се взеха решения кога да бъдат тези през 2018 и 2019 г. Обсъди се и подготовката на националната обща молитва, насрочена за 22 септември 2018 г. в Пловдив.

На тази среща присъстваха повече пастори отколкото на първата, която беше в началото на 2017 г. Отчита се развитие на молитвеното движение, но и нуждата от много повече, което да бъде направено с общи усилия. Пасторите си поставиха за цел във всяко населено място с повече от една евангелски църкви, духовните лидери да се събират заедно редовно и да се молят за изграждането на Божието царство в региона. Пастори си поискаха прошка. Някои се запознаваха помежду си. Имаше време за общуване и изграждане на взаимоотношения.

"Ето колко е добро и колко е угодно да живеят братя в единодушие!... Защото Господ там е заръчал благословението - Живота до века." (Пс. 133)